Home

 

 

Individuele problematiek

Relatietherapie

Ouderschapsplan

HERSTEL FAMILIEBANDEN

Als gezinsbemiddelaar werk ik er graag aan mee verbroken familiebanden te herstellen.
Familie ben en blijf je, ook al lijkt de breuk die ontstaan is een gapende kloof.

Het komt voor dat na een (v)echtscheiding een ouder zijn kind(eren) niet meer mag zien. Of dat de kinderen, onder druk van de situatie, hiertoe beslissen.
De spanning is daardoor even van de lucht, maar gaat ten koste van hun loyaliteit aan de verstoten ouder. In mijn praktijk zie ik ook bij (jong) volwassenen de gevolgen daarvan.

Ook kunnen karakter- en temperamentverschillen tot dermate vervelende situaties leiden, dat een breuk soms oplucht. Helaas blijf je toch verbonden, vaak in wrok. Hoe je het ook wendt of keert: je blijft familie en deelt je familiegeschiedenis. Ook deze “oplossing”, breken met iemand, geef je weer door aan de volgende generatie.

Het is dus in het belang van de familie dat er gewerkt wordt aan herstel. Dat is misschien niet altijd mogelijk, maar respectvol afscheid nemen lost de wrok op.
U kunt het dan goed afsluiten.

Wat is er nodig om de eerste stap te zetten
De ene partij stelt bemiddeling voor aan de andere partijen en maakt telefonisch of per mail een afspraak. Voorwaarde is dat de andere partijen hiermee vrijwillig instemt.

Werkwijze

Als bemiddelaar nodig ik eerst alle partijen apart uit (intake) om ieders kant van de situatie te beluisteren. Allen geven aan wat het gewenste eindresultaat is. Als onafhankelijk professional heb ik geen oordeel. Ik help partijen weer echt met elkaar in contact te komen, goed te luisteren en te verwoorden waar de pijn ligt. In het belang van mijn onafhankelijkheid worden alle mails met een cc´  naar de andere partij gestuurd en heb ik geen individuele gesprekken meer na de intake. Tenzij in overleg met elkaar. U bepaalt zelf wanneer de Mediation stopt. Dit gebeurt altijd in een gezamenlijk gesprek. Mijn ervaring is dat er vaak maar 2 tot 6 gesprekken nodig zijn.